obh

Senaste inläggen

Av Tobias - 4 november 2017 17:49

Orienteringslöpning är i teorin ganska enkelt. Du skall ta dig från A till B. Kortast tid vinner. I praktiken är det desto svårare. Du skall genom att läsa kartan försöka föreställa dig hur kartritaren har tolkat terrängen. Inte alltid så lätt då vi alla tänker och tolkar situationer olika och således också ritar kartor olika. Du skall bedöma din egen förmåga. Inte alltid heller det så lätt. Är det på sikt snabbast att ta de säkra vägvalen eller klarar du navigera genom svår teknisk terräng? Du skall kombinera hjärnans styrka med muskulär kraft. Är du i god löpform måste du kompensera det genom att antingen träna upp din navigeringsförmåga för att hänga med i den höga farten eller att dra ned på farten för att fortsatt hinna med att navigera. Du skall fatta många och snabba beslut under såväl fysisk som psykisk press. Sikten är ofta varierande, allt från öppna områden där du kan se detaljer på flera hundra meter till tätare skog där du kanske inte ser viktiga detaljer fastän du passerar bara någon meter ifrån. Etcetera etcetera.  Och orienterare är inte mer än vanligt folk. Människor som gör mänskliga misstag. Hela tiden. Det är omöjligt att lära sig allt och föralltid undvika misstag.

 

Orienterare är i stor utsträckning fantastiskt duktiga på att komma på ursäkter. Typ OM inte OM fanns så hade jag varit snabbast och hittat alla kontroller helt utan problem.  Men så länge OM finns så är det trots allt resultatlistan som visar vem som tog sig från A till B på kortast tid. Vem som är bäst.

 

Föregående helg spenderade jag och familjen i Rom. Det var inte direkt en tillfällighet att det samma helg arrangerades en tredagars orienteringstävling. Många är dem utlandsresor som i någon form kombinerat fysisk aktivitet med sightseeing och annat semestrande. Ett fantastiskt trevligt sätt att uppleva och se sig om i världen vill jag påstå. Tre dagars orientering i stadsnära terräng. De första två dagarna i olika parker, sista dagen i citycenter med start ett normallångt stenkast från Colosseum. OM inte OM funnits hade jag med enkelhet placerat mig högst upp i resultatlistan för män 35 år och äldre över de tre dagarna. Men även i Rom finns OM. Flera OM.

 

Dag 1 sprintdistans i park. I stort ett av mitt livs bästa orienteringslöp rent tekniskt. Men så var det ju det här med OM. I detta fall uppenbarade sig OM genom en felstämpling på banans femte sista kontroll. Ett riktigt klantmisstag. Jag kan inte påminna mig om att jag någon gång tidigare stämplat fel på en tävling. Och så händer det nu. 35 år gammal med ca 27 års erfarenhet av orienteringslöpning. Så länge jag höll mig till banan och stämplade rätt kontroller höll jag högst fart av konkurrenterna i män 35 år och äldre. Men som sagt OM finns och det är resultatlistan som är facit.

 

Dag 2 medeldistans i park. OM direkt. Jag tar fel karta i starten, vilket jag inte märker före det att jag kommer till kontroll 1. Bara att vända om till starten och ta rätt karta. Misstaget kostade mig ganska exakt fem minuter plus att jag var ganska omotiverad när jag väl kom ut på banan med rätt karta. Klant! Pannkaka! Tagit fel karta har jag gjort i vart fall en gång tidigare. O-ringens andra etapp i Sälen 2008.

 

Dag 3 medeldistans i stadsterräng. Inga OM. I vart fall inga avgörande OM. Och jag var trots en märkbart seg och sliten kropp snabbast för dagen från A till B i klassen tillägnad män 35 år och äldre. Högst upp i resultatlistan. Fint det. Med detta satte jag punkt för orienteringssäsongen 2017. Den första som fylld veteran. Och, såväl den första starten i veteranklass, långdistans i Whakarewarewa forest utanför Rotorua på Nya Zealands norra ö, som den sista starten, stadsorientering i Rom, resulterade i seger. Alltid något att fira. Och fira bör man.

 

Med det sagt är det hög tid att ägna tid åt grundträning. Bygga kapacitet, styrka och hårdhet. Den bästa av träningsperioder om du frågar mig. En stabil grund bör byggas nu när det är ganska exakt fyra månader kvar tills startgrinden går upp i Berga By.

Av Tobias - 22 oktober 2017 17:11

Veckans träningsmängd blev i vart fall en liten uppsnäppning mot de senaste veckornas.

Måndag o tisdag vila.

Onsdag 45 min löp med dotter i vagn.

Torsdag Natt-cup orientering 62 min. Efter en, för min mediokra nattorienteringsförmåga, ganska bra start tappade jag konceptet helt på slutet och gjorde på den tredje sista och näst sista kontrollen misstag på i vart fall fem minuter. Totalt snett och vint.

Fredag elghufsintervall 3*5min. Årspremiär för elghufsintervall i mörker. Jag tycker det är en ganska trevlig, nästan mysig, sysselsättning att ensam i pannlampans sken kämpa mig fram i terrängen medels elghufs. Det är dessutom karaktärsdanande och kapacitetsbyggande. Denna gång dock trött muskulatur och dålig fokusering.

Lördag Rullskidor lugn distans 90 min.

Söndag Ol-tävling medeldistans från Härlanda Tjärn 40 min. En kul bana i fin terräng. Dock trötta ben och ett huvud som stundtals koncentrerade sig på annat än orientering. För många slarviga misstag vilka hade kunnat undvikas genom bättre koncentration.


Totalt klockades dryga 5h träningstid. Inte någon mängd som ger skrämselhicka hos konkurrenterna. Men jag är nöjd. Mer än så kan jag inte begära en normal vecka i livet. Dessutom träning fem dagar på raken. Inte heller det är vardag. Kommande vecka kommer troligtvis ge en något lägre träningsdos. Förhoppningsvis blir det dock bra kvalité på det som genomförs då jag avslutar veckan med en tredagars stad- och parkorientering i Rom. En sprintdistans och två medeldistanser. Kanske vågar man också hoppas på tio fler plusgrader än vad ett regndassigt Lindome just nu har att erbjuda.

Av Tobias - 18 oktober 2017 13:41

I lördags för en dryg vecka sedan sprang jag Halva Skogsmaran, 22 km på Vildmarksleden mellan Härryda och Hindås. Ett kul lopp som avslutades med taktisk triumf. Knappa 200 pers stod och huttrade inför start i ett regntungt Härryda. Direkt efter start var det 6 styck startsnabba grabbar som flöt ifrån. I vanlig ordning startade jag något lugnare och tog plats i en klunga med en 7-8 pers de första tre grusvägskilometrarna. När vi sedan vek av från grusvägen efter tre kilometer och gav oss in på den mindre skogsstigen sprack klungan jag huserade i upp. Jag och en skäggfager man bördig från Hindås tog tät och drog ifrån de andra som 7 a och 8 a och vi höll sedan kontakten nästan hela loppet. Kilometer fyra till åtta var mer tekniska och bitvis blöta. Känslan var god och vi höll ett gott tempo. Passerade en gubbe efter cirka fem kilometer. Efter passering ca 8 kilometer började några kilometer med mer tillrättalagt grusunderlag på Härskogens motionsspår. Strax före vätskekontrollen efter 11 kilometer kom snabbaste dam ifatt och hon slog sedan följe mot mål. Tempot skruvades upp en aning och jag fick stundvis kämpa för att inte släppa allt för mycket i uppförslöporna. På platten och nedförs kändes det lättare och jag hade egentligen aldrig några problem att återhämta mig och komma ifatt när det planade ut. Kan inte påstå att jag bidrog med mycket farthållning dock. Med ca 7-8 km kvar till mål blev vi ifattsprungna av en rapp kille. Han lade sig med i vår grupp några kilometer men i en uppförsbacke ganska snabbt efter vätskan med ca 6 km till mål drog han ifrån och han fick segla iväg. Känslan i kroppen var fortsatt helt ok och jag hoppades på ett längre parti med lite teknisk löpning där jag då tänkte försöka grilla de övriga. Tekniska parti kom men tyvärr var det mycket uppförs så jag fick istället slita för att inte släppa. Med ca 3 km till mål passerade vi en av de startsnabba som nu tröttnat betydligt. Återigen bestod gruppen alltså av bästa dam och nr 6 o 7 bland herrarna. Med dryga två kilometer kvar kom vi till en brantare nedförsbacke med mycket sten och rötter. Jag såg min chans och satsade vad jag hade för att rycka. Luckan till den snabba damen och den skäggfagre grabben växte snabbt tillräckligt stor och därefter väntade två kilometer merpart asfalt där fokus lades på att hålla undan bakomvarande. Det blev två plågsamma kilometer med en kropp som var ordentligt pressad. Jag lyckades hålla undan och sprang så i mål som 6a. Kul. I de flesta lopp jag springer är placeringen egentligen ointressant och det blir mest en kamp mot sig själv för att prestera så bra som möjligt. Här visste jag hela tiden att jag låg topp 10 och taktiska val under loppet handlade om att placera mig så bra som möjligt.


Jag har i flera år funderat på att springa Skogsmaran men det har inte blivit av tidigare. Nu fanns möjligheten och jag valde att springa halvan då jag tyckte 42 km skulle slita för hårt på kroppen i och med att jag inte tränat speciellt mycket långt sedan i somras. Jag rekommenderar absolut loppet och kommer försöka springa igen om möjligheten finns. Det är ett ganska enkelt arrangemang och inte sådär värst många deltagare. Helt i min smak.


Träningen i övrigt för två veckor sedan.

5/10 löp med dotter i vagn 47 min.

6/10 30 min lugn jogg på småstig

7/10 Halva skogsmaran 1h 48min

8/10 Intervaller på rullskidbanan i Ätran 5 st a 900 m, 1 min vila.

Total träningsmängd för veckan 3h 40 min.


Föregående vecka spenderade jag mycket tid i skogen. I väntan på älgen. Träningsmängden fick lida men under veckans femte jaktdag fick jag i vart fall möjlighet att fälla en liten älgtjur. Någon träning fick jag också skrapat ihop.

Fredag kort jogg från kontoret, 30 min.

Lördag mossintervaller 4 st a 4 min med 1 min vila.

Söndag distanspass löpning mest på grusväg 1h 10 min.

Total träningsmängd knappa 2,5 h.


Nu vore det fint att få upp mängden något kommande veckor. Denna veckan har jag planerat in lite orientering och helgen bjuder förhoppningsvis även på ett rullskidpass. Nästa vecka avslutar jag med några dagar i Rom och en tredagars stads-/parkorientering. 

Av Tobias - 5 oktober 2017 21:52

Det har blivit några veckor med sparsam träning det senaste. Annat har kommit emellan. Främst det här med hus och hem. Vi har nämligen en tid varit tveksamma över om vi bor i ”rätt” hus. Och om vi är rätt ägare till vårt hus. Såväl hus som trädgård önskar en del omtanke och vi har varken intresset eller prioriterat den tiden som skulle behövas. Därav gav vi oss ut i Hemnetdjungeln och spanade på vad som skulle kunna vara mer optimalt för oss. När vi under sommaren hittade en saluförd tomt i närområdet med mindre tomtyta, möjlighet att bygga ett nytt mindre hus och som ligger lite närmare vardagliga ting, så slog vi tillslut till. Vi kommer, när bygget är klart, ha betydligt närmare till dotterns dagmamma och framtida skola, service och kommunikationer. Det blir bra. Att bygga nytt och byta boende tar dock en hel del tid och energi. Det skall bestämmas husleverantör, väljas hus, göras ändringar i valt hus för att passa oss med mera, med mera. Dessutom har vi bestämt att vi skall försöka sälja vårt nuvarande hem så snart som möjligt. Det har inneburit att i princip hela helgerna det senaste vigts åt diverse städinsatser såväl ute som inne. Mindre tid till träning alltså. Men förhoppningsvis blir allt bättre på sikt. Är du intresserad av en fin villa med relativt stor tomt strax utanför Göteborg? Spana gärna in annonsen och köp vettja! 

 

Träningssummeringarna de senaste tre veckorna har landat in på 1,5 h, 1,5 h respektive 3,5 h. En bra bit från önskvärt. Det skall dock inte vara någon större fara för helheten. Fortsatt är det långt till första söndagen i mars och tid finns att bygga kapacitet, hårdhet och styrka. Det nyinstiftade målet, att genomföra ett skidrelaterat pass per vecka, sket sig redan andra veckan. Men jag har i vart fall klarat av tre av de fyra veckorna som löpt sedan målsättning. Dock inga pass som går till världshistorien, stakmaskin 3km, stakmaskin 3km och rullskidor 1h.

 

Det mest givande passet under de gånga tre veckorna är 10 km asfalt och grustävling vid söndagens Varvetmilen i Mölndal. En ganska tråkig bana med 2km travbana och 8 km ganska platt asfalt i bostadskvarteren kring Åby travbana. Jag tyckte att det var ganska kul att springa Göteborgsvarvet i våras så det kan tänkas att det blir nytt deltagande nästa år. I så fall vill jag helst springa i eget namn och helst inte starta i typ startled 20. Så därav deltagande i Varvetmilen vilket är seedningsgrundande till Göteborgsvarvet. Målet var sub 42 min vilket, om de offentliga seedningstabellerna är korrekta, ger en plats i startled 3 på Varvet. Jag är ingen van tävlingslöpare så i vanlig ordning var det svårt att veta om jag höll rätt tempo under loppet. Jag använder mig aldrig av klockan speciellt mycket för att hålla koll på tempot utan låter känslan styra. Så även denna gång. Enda gången jag tittade på klockan under loppet var vid passering 5km och där hade jag en bra bit tillgodo för att klara måltid. Dagsformen var inte tipptopp och kanske startade jag första 5 km lite snabbare än optimalt. För sista halvan blev plågsam. Jag började ganska kort efter halva loppet bli trött och mjölksyran gjorde sig påmind. Och jag har ett ytterst tunt pannben vad gäller mjölksyratålighet. Pannbenet är desto tjockare när det gäller trötthet på grund av distans, så jag klarar ofta med relativt gott mod motivera mig att ta mig framåt under långa lopp även när jag är trött. Men det hjälper ju inte på ett millopp löpning. Magen som krånglat lite på morgonen före start men höll sig lugn första 5 kilometrarna började också kännas av andra halvan. Jag fick liksom springa och hålla emot lite för att det inte skulle ske en pinsam olycka. Efter en del pina var i vart fall loppet över och målet klarade jag med viss marginal. 41 min o 41 sek. Femkilometerstider på 20.23 respektive 21.18 är väl inte det som brukar kallas negativa split. Måluppfyllnad och bra träning får ändå ge det hela godkänt.

 

Hösten har visat sig på sin sämsta sida de senaste dagarna med mycket regn och blåst. Oktober och november brukar också vara en tid på året då jag har svårt att genomföra träning på ett bra sätt. Regnet och att det börjar bli mörkt på kvällarna har en förmåga att minska min träningsmotivation. En annan anledning är att vi går in i jakttider. Jakt är ett stort intresse jag har och just oktober och november brukar vara den tid på året då jag lägger mest tid på det. Nu på måndag börjar älgjakten och jag känner redan en stor förväntan inför den. Så det kommer krävas beslutsamhet och motivation för att få till bra med träning det närmaste. Änsålänge känner jag dock en stor grad av inspiration!

Av Tobias - 15 september 2017 21:56

I går tävling 5 000 m bana på Slottskogsvallen. 12,5 varv på den mjuka skönt spänstiga tartanen. Med viss ångest stod jag på startlinjen. Öppnade i vad jag tyckte ett kontrollerat tempo. Känslan var god och stabilt. Första kilometern löptes på 3 min 55 sek. Något snabbare än vad jag trodde var möjligt och viss oro för att det var en allt för snabb öppning. Kilometer två och tre kändes också bra. Hela tiden inom komfortzonen. Jag är ganska skarpt allergisk mot mjölksyra, den försöker jag undvika så långt det går. Stabila kilometrar något långsammare än den första, båda på 3 min 59 sek. In i den fjärde kilometern började det bli kämpigt. Låren började stumna och syran smyga sig på. Kampen började. Kilometern löptes ändå på ca 4min blankt. Så den sista kilometern. Försökte hålla ihop det och det blev aldrig riktigt så kämpigt som befarat. Men spurten vågade jag inte lägga in förens ca 200 meter kvar till mål. Loppets snabbaste kilometer på 3min 51 sek. Ledning från start till mål. Ja så gick det till när jag för första gången plockade hem en seger i banlöpning. De tre övriga som var anmälda lämnade wo. Arrangören också.

 

19 min 45 sek var en bra bit bättre än de sub 21 jag vågat hoppas på inför. Trots att det blev ett något mer ensamt lopp än förväntat var det kul. Att springa runt runt på en 400 m lång bana kan ju tyckas tråkigt när man kan springa bra mycket längre från A till B. Men det var hela tiden lätt att dela in loppet i mindre delar. Efter ett varv var det bara 1,5 varv till nästa avklarade kilometer osv. Och bra träning lär det vara. Stor del av passet hölls i pulsnivåer jag sällan är uppe i. Testa vettja.

Av Tobias - 10 september 2017 22:46

Uppdatering innehållande de senaste två veckorna.

Föregående vecka blev en klen vecka. Mängdmässigt. Måndag till onsdag vila. Torsdag löp med dotter i vagn 47 minuter och lite styrka på det. Fredag vila.

Lördag 4*4min löpintervall med 2 min vila mellan intervallerna.

Söndag Stafett-DM. Sträcka 3 i OK Löftan lag 2. Det hela resulterade i en silverpeng för det lag, enbart innehållande veteraner, jag medverkade i. Lag 1 med ungdomar och seniorer fick efter en del större misstag på vägen nöja sig med den tredje platsen. Således såväl silver som brons för OK Löftans herrseniorlag. Kan vi vara på G igen? Den egna insatsen var väl på något sätt stabil. Fysiskt ingen höjdardag med en mage som inte var i toppform och ben som efter vart blev ganska trötta. Jag är fortsatt något förbryllad över att jag inte riktigt orkar hålla i. Förr, på den gamla goda tiden var det mer regel än undantag att kroppen kändes bättre och bättre ju längre jag kom på en långdistansbana. Men förr var förr och nu är nu. Det är bara att inse. Gamla meriter gäller inte längre. Det krävs ny frisk övning för att nå färdighet. Veckan summerades i dryga tre friska timmar av fysisk träning.

 

Den gångna veckan då. Måndag och onsdag fritt från fysisk aktivitet.

Tisdag cykel till och från jobbet. Torsdag cykel till jobbet.

Fredag backintervall med Jocke A på lunchrasten. 6st a 1 min 40 – 1 min 50 sek. Ultrakort upp- och nedvärmning.

Lördag stakmaskin 3 k i stegrande tempo. Säsongspremiär. Mindre än halvåret kvar till Vasan och ett nyinstiftat mål är att få till minimum ett skidspecifikt pass per vecka. Snöskidåkning, rullskidåkning, elghufs, stakmaskin och möjligtvis något styrkebetonat pass bör väl kunna få plats i den kategorin.

 

Söndag. Distriktsmästerskap orienteringslöpning medeldistans. Det är mästerskapstider såhär års. Fin terräng och en fint strängad medeldistansbana bjöd på goda förutsättningar. Och även om det kanske inte var den bäst genomförda ol-banan för min del under året så känns det ändå som årets bästa tävling. Sålångt. Framförallt kändes det bättre fysiskt än på länge. Starkare och mer offensiv i löpningen. Jag gjorde en del misstag men med den ringa tid jag spenderar på orienteringsteknik så kan jag inte begära att allt skall flyta på perfekt. Jag får acceptera en del misstag och osäkerhet. En bronspeng blev det. Fint så. Seger till klubbkamrat Jocke A. Han är i vart fall på G.

Summerat landar veckan in på dryga 4 h.

Av Tobias - 29 augusti 2017 21:59

Föregående vecka blev ytterligare en fin vecka träningsmässigt. Mängdmässigt. Med mina var glad för det lilla mått mätt. En vecka på dryga 5 h är jag nöjd med. Enskilda veckor med 5 h kanske inte ger så mycket i det långa loppet. Men när dem återkommer relativt frekvent får jag vara nöjd. Och av de senaste åtta veckorna har sex överskridit 5 h fysisk aktivitet. Någon form av regelbundenhet alltså. Undantagen är dekadensveckan (0 h) i Italien och en vecka på knappa 4,5 h.

 

Utförandet då:

Måndag 35 min lugn löp med kollega utmed Varbergs vackra strandlinje.

Tisdag vila med svår trötthet orsakad av alkohol och lite sömn.

Onsdag dryga 30 min löp i Varberg med ett 13 minuter långt tröskeldrag.

Torsdag vila utan någon som helst påverkan av alkohol.

Fredag 45 min löp varav sista 15 min med dotter i vagn. Ingen gungpaus.

 

Lördag. Det är nu vi börjar komma in på skidåkarkapaciteten. 85 min o-löpning i obanad västkustterräng. Susen för kondition, styrka och själ. Bland annat. Mystempo för medlöpare Jocke. Något mer ansträngt för mig.

Söndag knappa 2h rullskidor. Klassisk stil innehållande såväl diagonalteknik som stakning med frånskjut. Avslutade med styrka för fram- och baksida lår. Därefter var hela kroppen skönt sliten. Redo för kompensation och överskott.

 

Löpning i obanad terräng och rullskidåkning inkluderat användning av ben. Det är fina grejer för skidåkarkapaciteten, uthålligheten, styrkan, hårdheten.

Av Tobias - 20 augusti 2017 20:44

Nästan omgående efter äventyr och målgång i Schweiz bar det av mot Italien och rivieran. Med tåg och buss tog vi oss från Davos till den lilla byn Lavagna för några dagars sol och bad. En vecka med fullskalig dekadens. Pizza, pasta och strandhäng i mängder och förutom några hundra meters slipning av crawlteknik per dag noll fysisk aktivitet. Kroppen var givetvis sliten så en veckas uppehåll med träning var säkert inte dumt. Återhämtning behövs för såväl muskulatur som för psyke. Temperaturen och den starka solen i Lavagna bidrog inte heller till något sug efter fysisk aktivitet.

 

Efter åtta dagar med fysisk återhållsamhet sattes träningen igång på nytt. Förra veckan:

Måndag 50 min löp med dotter i vagn. Ett ständigt ganska underhållande tjattrande från dotterns håll. Min kropp kändes däremot seg och slö.

 

Tisdag elghufsintervall 3st a 7 min.

Onsdag vila.

Torsdag 35 min lugn löp med den av svågrarna som är starkare än han är löpare. Därefter armhävningar i mängder vilket resulterade i akut mjölksyrachock och några dagar med skarp träningsvärk.

 

Fredag Testlöp 20 min tröskel. Jag har i vart fall inte blivit snabb av vårens och sommarens träning. Nu 170 m kortare än senaste försöket .

Lördag vila

Söndag rullskidor dryga 120 min. Längsta rullskidpasset sedan december med ca 45 minuters marginal. Det behövs lite anpassning av speciellt muskulatur och senor kring axlarna vilka smärtade såväl under rullskidåkandet som efteråt.

 

Veckan summerades till helt ok dryga 5 h.

 

Jag har haft en plan om att delta vid något asfaltsmaraton i höst och siktade in mig på Helsingborg första helgen i september. Men när jag drog igång med träningen igen efter Schweiz så märkte jag snabbt att det skulle komma allt för snabbt inpå och att motivationen till specialträning inte finns där. Så någon asfaltsmara blir det förmodligen inte i höst. Men kanske kan jag hitta på någon annan utmaning att träna emot. Allt för att bibehålla den motivation och inspiration som funnits där under våren och sommaren. Mot Vasan 2018.

 

Så denna vecka:

Måndag vila.

Tisdag 46 min löpning med dotter i vagn. Samma runda som förra måndagen. Nu alltså 4 min bättre och vad jag minns det snabbaste jag löpt denna runda med barnvagn. Den obligatoriska pausen för gungning icke inräknad.

Onsdag vila.

Torsdag intervall löpning småstig 4+2+2+4 min med 1 min vila emellan varje intervall. I motsats till normalt försökte jag öppna varje intervall ganska hårt för att snabbt närma mig känslan av mjölksyra. Trots ganska liten effektiv intervalltid så vart jag bra trött på slutet av sista intervallen.

 

Fredag till söndag har vigts åt orientering och tredagarstävlingen Göteborg O-meeting. Medeldistans fredag kväll, sprint lördag förmiddag och långdistans söndag förmiddag. Genomförandet var ganska likt de tre olika etapperna. Varken bra eller dåligt där jag hade svårt att finna flyt såväl tekniskt som fysiskt. Flyt är en viktig komponent i orienteringslöpning. Särskilt i den terräng som finns här i göteborgsområdet. Avsaknad av kontinuerligt o-löpande de senaste åren är en bidragande orsak till att flytet har svårt att infinna sig för mig.

 

Medeldistansen var en fysiskt och tekniskt utmanande tävling. Jag gjorde några mindre misstag men inget katastrofalt. Sprinten var en av de roligaste och bästa sprintbanor jag sprungit. Även den tekniskt utmanande och även här gjorde jag flertalet mindre misstag. För mycket misstag för att vara sprint men samtidigt ingen katastrof. Långdistansen vart mer lättlöpt än medeldistansen men ändå ordentlig och krävande skogsorientering med tekniska utmaningar. Jag gjorde inga större tekniska misstag här heller men fysiskt vart jag ordentligt sliten den sista halvan av banan. Att inte farten och styrkan att hålla tempo i den obanade löpningen finns i kroppen visste jag om på förhand. Uthålligheten borde dock finnas där efter förberedelserna inför Swisstrail. Nu var det nog mest muskulär uthållighet i specifika muskler som gav vika i dag. Jag har inte sprungit speciellt mycket i tuff obanad terräng under året och det var väl det som visade sig nu. Jag var också bra utmattad efter lördagens sprinttävling. Helgen har säkerligen givit bra och effektiv träning. För kapaciteten och hårdheten. Mot Vasan 2018.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Skapa flashcards